eur:
393.46
usd:
365.97
bux:
71845.82
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Facebook/Varga Mihály

Elkészült a 2023-as költségvetés terve

Már a Költségvetési Tanács térfelén pattog a a labda.

Átadták a 2023-as költségvetés tervezetét a Költségvetési Tanácsnak véleményezésre - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken közösségi oldalán.

Hangsúlyozta, cél, hogy válságálló gazdaságot építsenek, ezért a költségvetési hiányt 3,5 százalékra, az államadósság szintjét 73,8 százalékra javítják jövőre.

A miniszter hozzátette, azzal számolnak, hogy a magyar gazdaság növekedése 2023-ban elérheti a 4,1 százalékot. Felhívta a figyelmet arra is, "a háború hatásai, a brüsszeli szankciók és az elszálló energiaárak veszélyeztetik hazánkat, ezért rezsivédelmi alapot és honvédelmi alapot hozunk létre. "

"Erősítjük Magyarország stabilitását!" - zárta bejegyzését Varga Mihály.

A csütörtöki Kormányinfón elhangzottak szerint a Költségvetési Tanácsnak összesen 10 napja van áttekinteni a terjedelmes dokumentumot, majd véleményezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×