eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2022. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség

A kormányfő szerint az ellenzék a felelőtlen nyilatkozatokkal csak olajat önt a tűzre, ez pedig Magyarország érdekeivel ellentétes.

A nemzetközi politika nehéz műfaj – írta közösségi oldalán Orbán Viktor kormányfő.

„Ez a harmadik háború, amely a szomszédságunkban zajlik a kormányzásom alatt. 1999-ben, egy nappal a belépésünk után a NATO beavatkozott a koszovói háborúba. 2014-ben a krími válság, most pedig a második ukrán–orosz háború jön szembe velem” – emlékezetett.

A miniszterelnök szerint a kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudja, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.

Orbán Viktor szerint ilyenkor nem megengedhető, hogy a kampány szempontjai a nemzeti érdekek elé tolakodjanak. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni. Háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés – tette hozzá.

„Az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni. Ez azt bizonyítja, hogy nincs rutinjuk, nincs tudásuk, és hiányzik belőlük a felelősségérzet. Felelőtlen nyilatkozataikkal csak olajat öntenek a tűzre, ez pedig Magyarország érdekeivel ellentétes” – írta.

A kormányfő szerint kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×