eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Konténeres lakossági hulladékgyűjtés a Domokos Lajos utcában. Két éves innováció és fejlesztés eredményeként megkezdődött az Urban 18 tonnás elektromos meghajtású hulladékgyűjtő és tömörítő kukás autó kis szériás sorozatgyártása a debreceni Electromega Kft.-ben. A kommunális szolgáltatást végző autó olcsó fenntartású és 0 emisszióval dolgozó teljesítményével környezetkímélő is. Budapesti, pécsi, miskolci, debreceni tesztelése után dolgozni fog a fővárosban is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Veszélyben a fővárosi szemétszállítók

Az FKF kéréssel fordul a Budapesten autózókhoz, mert több munkatársát is elütötték, illetve sok a szállítást akadályozó parkoló autó.

Nyílt levélben fordult a fővárosi autósokhoz a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., mert a járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan nagymértékben megnőtt a gépjárműforgalom, amely sokszor akadályozza, rosszabb esetben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozó, a közterületeken feladataikat végző munkatársait.

Az egyik tapasztalat, hogy egyre gyakrabban nehezítik meg a munkavégzését a szabálytalanul parkoló autók, amelyek az úttestre belógva akadályozzák a forgalmat, a nagyméretű hulladékszállítási és köztisztasági célgépek nem férnek el, és ez mind a kukák ürítésében, mind az utak takarításában komoly fennakadást okoz.

Emellett az elmúlt hetekben többször az is előfordult, hogy egy-egy figyelmetlen autós sodorta el az FKF munkatársát.

Azért a cég három kéréssel fordul a budapesti autósokhoz:

  • A hulladékbegyűjtést végző, illetve kézi útgondozó dolgozók az úttesten, illetve közvetlenül a járda szélén végzik munkájukat, ezért a forgalomban közlekedők minden esetben rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el mellettük.
  • A gépkocsivezetőke a KRESZ előírásait maradéktalanul betartva csak az arra kijelölt helyen, szabályosan parkoljanak, győződjenek meg arról, hogy járművük nem akadályozza a forgalmat.
  • Munkavégzés közben a cég járművei esetenként jóval lassabban haladnak a forgalom többi résztvevőjéhez képest, ideiglenesen a forgalmat is lelassíthatják, illetve rövid időre feltarthatják. Legyenek türelemmel, előzéskor vagy a jármű kikerülésekor kellő körültekintéssel járjanak el.
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×