eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: teampannon.hu

A szuperkórház új közlekedése a környékét is meghatározza

Megvan a Dél-budai Centrumkórházhoz kapcsolódó közösségi és közúti, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúra tervezője.

A közlekedésfejlesztési projekt nyertese az európai uniós közbeszerzési adatok szerint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. (A komplexum korábbi tervpályázatát az M-Teampannon Kft. és Rutkai Pál András nyerte.)

Az új egészségügyi intézmény építésére kijelölt terület a XI. kerület Dobogó városrészében helyezkedik el, az M1-M7 közös bevezető szakasza, a Balatoni út, a Budaörsi út, valamint a Gazdagréti út Dobogó út és a becsatlakozó Őrmezei út által határolt területen.

A közlekedéstervezési ajánlati felhívásban megfogalmazott feladat a Dél-budai Centrumkórházhoz kapcsolódó közösségi és közúti, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúra tervezése – írta a magyarepitok.hu.

Több új csomópont is létrejöhet

A fő cél a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének megfelelő kialakítása, ennek esetében figyelembe kell venni a lehető legtöbb közlekedési móddal történő eljutás lehetőségét, valamint a mentő járművek előnyben részesítését.

A Dobogó út hozzávetőlegesen 412 méter hosszú szakaszának (Lapu utca - Balatoni út közötti szakasz) 2x2 sávban történő tervezését végzik el a mentő járművek előnyben részesítésének figyelembe vételével.

A tervezők különszintű csomópontot terveznek

  • az M1-M7 autópálya bevezető szakasz - Budaörsi út - Gazdagréti út - Lapu utca - Dobogó út kereszteződésében,
  • a Balatoni út - Dobogó út kereszteződésében,
  • valamint a mentő-, és buszsávok létesítését is megtervezik.

A további beavatkozások elvégzéséhez szükséges vizsgálatok a kórház telkén és közvetlen elérését biztosító csomópontokon kívül a Kelenföldi pályaudvar, M1-M7 autópálya, Egér út, Péterhegyi út által lehatárolt területet is érinti, beleértve az 1. sz. főút kezdő szelvénye (Sasadi úti csomópont) és az Egér út közötti szakaszát.

A meghatározott közlekedési beavatkozások olyan új, vonzó alternatívát jelentenek majd, amelyek nemcsak az új kórház forgalmát, de a térségben megjelenő egyéb közlekedési igényeket is jól ki tudják majd szolgálni, és a hosszú távú városfejlesztési szempontokhoz illeszkedve hozzájárulnak az egész térség közlekedésének és mobilitásának javításához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×