eur:
393.07
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egy nő távcsővel nézelődik az Erzsébet ligetet a városközponttal összekötő Sóhajok hídja helyén megépült új fahídon Gyomaendrődön 2015. július 10-én. Befejeződtek a Békés megyei településen a Lélekkel a Körösök mentén - turisztikai fejlesztések a vallás és a Körös ökológiája tükrében elnevezésű projekt tavaly október óta zajló kivitelezési munkálatai. A beruházást 459 millió forintnyi európai uniós támogatásból valósították meg.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Eső után jönnek a szúnyogok - felveszi a kesztyűt az OKF

A következő napokban a Duna felső szakaszán a Szigetközben és Komárom térségében, valamint Körösök vidékén lesz biológiai szúnyoggyérítés.

Az elmúlt két hét esős időjárása miatt számos területen alakultak ki szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas, ideiglenes tenyészőhelyek. Ezeket Győr-Moson-Sopron és Komárom Esztergom megyében autóra rögzített nagynyomású permetezővel kezelik, Békés megyében autókon kívül még repülőről is permetezik a nehezen megközelíthető helyeket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szakemberek összesen 1800 hektárnyi vízfelületre juttatják ki a kizárólag a csípőszúnyogok lárváit elpusztító természetes készítményt.

  • A csípőszúnyogok lárváin kívül más élőlény nem érzékeny a speciális biológiai készítményre.
  • A kijuttatott baktérium által termelt fehérje az egyetlen olyan rovarölő szer, amelyet élővízben is biztonságosan lehet alkalmazni.

Az OKF figyelmeztet: egy eső után fontos, hogy az otthonunk körüli vízgyűjtőkből öntsük ki a vizet, vagy fedjük be ezeket. A szúnyogok számát csökkentő ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy plakátot készített, ami itt érhető el (pdf).

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×