eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a húsvéti ünnepek alatt az önkormányzat zárva tartja a sétányt.
Nyitókép: MTI/Varga György

Vészforgatókönyvvel is készülnek a Balatonnál

A szezonális vállalkozások az egyértelmű nyertesek idén a balatoni régióban. Azok a vállalkozások viszont, melyek egész évre terveznek, veszteségeket könyvelhetnek el. A Balatoni Körnek van forgatókönyve egy esetleges lezárás idejére is.

Ha nem is sínylik meg a 2020-as évet, de biztosan nehezebb dolguk van azon vállalkozásoknak, amelyek nem szezonálisan tartanak nyitva, hanem egész éves működéssel kalkulálták a bevételeiket és költségeiket a balatoni régióban – mondta az InfoRádiónak a Balatoni Kör elnöke. Akik viszont egyébként is két–három hónapra terveztek, erős fogalommal szembesültek, így nagy többségük gazdaságilag jól tudott működni.

Laposa Bence hozzátette: reményeik szerint 2021 tavaszától már egy „kisimult”, tiszta helyzettel tudnak továbblépni, ugyanakkor a Balatoni Körnek van olyan nyári forgatókönyve, amely szerint ha újfent leállás, lezárás lesz, hogy akkor is hasznosan, aktívan töltsék el az időszakot, felújításokkal és különböző fejlesztésekkel.

A Balatonnál végbemenő fejlesztéseket és változásokat határozottan pozitív irányúnak értékelik, annak ellenére, hogy számtalan feladat van még hátra, akár a szolgáltatások minőségének javítása, akár az egyes területeken megfigyelhető túlépítések megfékezése kapcsán. A Balaton Fejlesztési Tanács átalakulhat, társelnöki tisztségek kerülnek be a fejlesztési tanácsba. E szerkezeti átalakítás hátterébe ugyanakkor nem látnak bele, így azzal kapcsolatban csak egy hivatalos tájékoztatást követően tudnak állás foglalni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×