eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Nagyot változtatott a kormány a turisztikailag fejlesztendő térségek listáján

Sopron és a Balaton vidéke nagyon nagy figyelmet - és természetesen forrást - kap.

Felülvizsgálja a kormány a 2030-ig esedékes Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát, ennek egyik első jele a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányrendeletből is kiviláglik.

Mint a Világgazdaság szemléjéből kitűnik, az eddigi öt, kiemelt fejlesztési térségből tizenegy turisztikai térség lett szeptember végi hatállyal, és több mint tucatnyi kiemelt állami beruházást is meghatároztak.

Az új térségek - köztük régiek is vannak, néhol csak az alegységek változtak:

  • Balaton (korábban is volt),
  • Sopron-Fertő (korábban is volt),
  • Bük–Sárvár,
  • Tokaj és Nyíregyháza (korábban Tokaj, Felső-Tisza, Nyírség),
  • Mátra–Bükk,
  • Gyula és térsége,
  • Győr–Pannonhalma,
  • Szeged és térsége,
  • Pécs–Villány,
  • Debrecen és térsége (korábban is volt),
  • Budapest környéke (a főváros nem szerepel a listában; korábban a Dunakanyar szerepelt rajta).

A Balatonnál hat, a Sopron-Fertő vidéken hét ingatlan, illetve turisztikai jelentőségű beruházás lett kiemelt állami beruházásként nevesítve.

Előbbi helyen a csopaki Ranolder-villa, a keszthelyi Festetics-kastélyegyüttes és parkja, az Amazon Szálló, lóváltó és lakóház épületegyüttese, Fenékpuszta műemléki együttes, a Fenyves allé, valamint a szántódi Majorsági épületegyüttes varázsolódik újjá, a Sopron–Fertő turisztikai térségben pedig a Fertő tavi vízitelep fejlesztése, a Lővérek nemzeti konferencia-központ, Fertődi Esterházy-kastélyegyüttes és ahhoz kapcsolódó területek, a Fertődi sírdomb környéke, a Nagycenki Széchenyi-kastélyegyüttes és ahhoz kapcsolódó területek, a Nagycenki Széchenyi-kastély parkjának részét képező Hársfasor és a Fertőrákosi Püspöki Palota szerepel a kiemelt beruházások listáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×