eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szájmaszkok száradnak kötélen Fokvárosban 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején. Dél-Afrikában április végéig vannak érvényben szigorú kijárási korlátozó intézkedések, amelyek értelmében tilos a kocogás, az alkohol vagy a cigaretta értékesítése és a kutyasétáltatás is.
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Tizennégy újabb koronavírusos van Magyarországon, de nincs elhunyt

Pénteken is közölte a legfrissebb adatokat a tájékoztatási portál.

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4293 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közli a Koronavírus.gov.hu. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3220-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 478 fő.

Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. A kormány ugyancsak a járvány fellángolásának elkerülése érdekében döntött úgy, hogy nem tartja meg az augusztus 20-i központi rendezvényeket és a tűzijátékot sem.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×