eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Gyümölcslevet isznak a gyerekek a nyíregyházi Őzike Bölcsődében 2016. szeptember 22-én. A november elejéig tartó beszoktatási időszakban a 76 férőhelyes intézményben 48 új kisgyermeket szoktatnak a bölcsődéhez a gondozónők és a szülők segítségével.
Nyitókép: Balázs Attila

Kétmilliárd forintból folytatódik a bölcsődeépítési program

Ennek részleteiről Varga Mihály pénzügyminiszter számolt be.

Folytatódik a program, újabb kétmilliárd forintból épülhetnek országszerte bölcsődék – jelentette be a tárcavezető a Facebook-oldalán. A mostani támogatói körben 20 új intézmény jöhet létre, így 350 gyermeknek lesz majd hely. Az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelték a férőhelyek számát – tette hozzá, rámutatva: nem szeretnék, hogy választani kelljen a gyermekvállalás és a munka között.

Rámutatott arra is, hogy az elmúlt években a családtámogatások révén megfordult a trend, idén 2000-rel több gyermek született, mint tavaly ilyenkor.

Korábban Kovácsné Bárány Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa arról beszélt, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhely válna elérhetővé Magyarországon – jelenleg több mint 51 ezer van, az ország 740 településén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×