eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Budapest, 2020. július 6.Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án. Balról Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós: az elődök szellemiségét viszik tovább a díjazottak

Semmelweis Ignác érdemei mellett az igazságról beszélt Semmelweis-napi köszöntőjében Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, majd elismeréseket adott át Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral együtt.

Aki Semmelweis Ignác és Boldog Batthyány-Strattmann László szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz - mondta köszöntőjében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban. Szavai szerint Semmelweis Ignác a több ezer éves orvoslás legszebb hagyományait vitte tovább, az életet tartotta a legfontosabb dolognak, és az élet megmentése érdekében kockáztatta egészségét, életét, és a kortársak reakciói ellenére is kiállt a tudomány igazsága, szabadsága mellett. "Ő tudta azt, amit Morus Tamás hirdetett, hogy

az igazság akkor is igazság, ha egyetlen ember mondja, és akkor is igazság, ha senki sem mondja"

- fogalmazott a miniszter az MTI tudósítása szerint. A tárcavezető szerint tragikus hőssé teszi Semmelweis Ignácot, hogy nem láthatta módszerének alkalmazását életében, és halálát az a betegség okozta, amit ő ismert fel.

A miniszter méltatta Batthyány-Strattmann Lászlót is, aki mélyen hívő emberként megértette a másik szenvedését, a segíteni vágyás és a szolidaritás munkált benne, és gazdag arisztokrataként ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A Semmelweis-nap alkalmából Kásler Miklós

Semmelweis-díjat adott át Lippai Józsefnek, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. sz. belgyógyászati kardiológiai osztály osztályvezető főorvosának.
Budapest, 2020. július 6.
Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 1. Belgyógyászati Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa (b) átveszi a Semmelweis-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.
Budapest, 2020. július 6. Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 1. Belgyógyászati Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa (b) átveszi a Semmelweis-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.

Batthyány-Strattmann László-díjban tizenegyen részesültek, és tizenkilencen kaptak miniszteri elismerő oklevelet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×