eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón ismerteti a kormány új családpolitikai intézkedéseit az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. február 11-én. Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is, valamint a július elseje után született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Százezer gyereket várnak a napközis Erzsébet-táborok

Minden eddiginél több gyerek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin azt mondta, hogy a napközis táborokat júliusban és augusztusban tartják, június 26-ig pedig az iskoláknak kell biztosítaniuk a gyermekek felügyeletét.

A táborokban figyelemmel lesznek az aktuális járványügyi helyzetre, és gondoskodnak róla, hogy a körülmények a lehető legbiztonságosabbak legyenek - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem - például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal - a tartalmas kikapcsolódást, és napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy

az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt: idén nyolc turnusban kétszer annyi gyerek vehet részt a napközis táborokban, mint tavaly.

A felhívások a héten jelennek meg, jelentkezni az iskolákon keresztül június 16-ig lehet - ismertette.

Tudatta: egy csoportban húsz gyermek lesz, túljelentkezés esetén rászorultság alapján választják ki a résztvevőket. Az elnök szerint azonban a százezres létszám lehetővé teszi, hogy minden olyan gyermeknek legyen hely, aki szeretne részt venni a táborban.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Karácsony Gergely főpolgármester javaslatáról, miszerint a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján 16 óra 30 perckor álljon meg a forgalom azt felelte: "Karácsony Gergely a szép szavaknak és az üres tetteknek az embere." A felhívás szavaival nehéz nem egyetérteni, mert minden, ami a nemzeti összetartozás fontosságát hangsúlyozza jó - vélekedett, megjegyezve: a kezdeményezést ellentmondásosnak érzi, mert a főpolgármester olyan politikai erők támogatásával jutott hatalomhoz, amelyek "kifejezetten a nemzeti összetartozás ellen dolgoznak, és saját nemzettársaink ellen uszítanak." Az államtitkár bízik abban, hogy "egyszer majd a tettek is követik ezeket a szép szavakat."

Az iskolában erőszakot elkövető fiatalok után járó család pótlék egy évig tartó megvonásának javaslatával kapcsolatban azt mondta: minden olyan javaslatot jónak tart, amely az iskolai erőszak megelőzéséről szól.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×