eur:
393.03
usd:
363.53
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Idén kiemelten fontos lesz a Rátz Tanár Úr Életműdíj

Idén huszadik alkalommal adják át a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat a felsős-gimnazista természettudományi pedagógusoknak - mondta el az InfoRádiónak a díj egyik alapítója, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója, Jakab Roland.

A tudományos oktatást rendszeresen és nagy összeggel támogató három cég, az Ericsson, a Graphisoft és a Richter Gedeon éppen húsz éve alapította a Rátz Tanár Úr Életműdíj mögött álló alapítványt.

"Már két évtizede célunk tisztelettel adózni azon pedagógusok előtt, akik kiemelkedő eredménnyel képzik a jövő tehetségeit, illetve kiveszik a részüket a hátrányos helyzetű diákok segítéséből, valamint hozzájárulnak az új pedagógusgeneráció szakmai pályájának elindulásához" - fogalmazott Jakab Roland.

Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért idén is kihirdeti a "pedagógus Kossuth-djíként" is ismert pályázatot, az elsimeréssel együtt másfél millió forintos anyagi elismerés jár a közoktatás 12. évfolyamain biológiát, fizikát, matematikát vagy kémiát oktató pedagógusok közül két-két tanárnak. A pályázati időszak 2020. október 5-én ér véget.

Rátz László a pesti Fasori Gimnázium legendás matematikatanára volt, aki egészen maradandót alkotott a természettudományok oktatása területén,

Wigner Jenő, Harsányi János és Neumann János világhírű magyar tudósok is a tanítványai voltak.

Mint Jakab Roland elmondta még, hogy a hagyományos iskolai keretek közti oktató-nevelő munka hiányát most minden szülő kiemelten érzi, ezért is kiemelten fontos, hogy a figyelem fókuszában legyenek a tanárok, a kialakult helyzet csak növeli a jelentőségüket.

Az eddigi 19 év alatt a pályázat segítségével 144 pedagógust töb mint 174 millió forinttal támogattak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×