eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Altisztavatás a fővárosi Hősök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét.
Nyitókép: Balogh Zoltán (MTI)

Két újabb katonai középiskola épül

A debreceni mellé Hódmezővásárhelyen és Székesfehárváron építhetnek új katonai középiskolákat.

Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az új katonai középiskola és kollégium létesítéséhez szükséges statikai vizsgálatok és elkészültek a megvalósíthatósági tervek, Székesfehérváron most folyik az építkezésre alkalmas ingatlan kiválasztása a város által javasolt potenciális helyszínek közül - írta a Magyar Nemzet. Az ingatlan állapotától is függ, hogy melyik tanévtől kezdheti meg működését az iskola. A lap emlékeztet rá, hogy a Fejér megyei városban működik a Magyar Honvédség Parancsnoksága.

Ha megvalósulnak, akkor már 3 ilyen intézménye lehet az országnak a szakgimnáziumokban elindított kadétképzések mellett - utóbbival már egy ideje próbálkozik kedvet csinálni a honvédségi karrierhez a folyamatosan szerződéses létszámhiánnyal küzdő hadsereg. Amíg létezett a sorkatonaság, 16 ilyen iskola volt országszerte, majd ezeket sorra bezárták. A lap emlékeztetett arra is, hogy debreceni végzősök csaknem fele a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen vagy az Altiszti Akadémián folytatta pályafutását.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×