eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Koszovóba induló, a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22. váltásának állománya menetel kibocsátó ünnepségükön a debreceni Kossuth téren 2020. február 11-én. A magyar katonák márciustól hat hónapon át teljesítenek szolgálatot a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részeként, feladatuk a rend és biztonság fenntartása Koszovóban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Milliárdok a közép-európai többnemzeti hadseregre

Mintegy 3 milliárd 192 millió forintot biztosít a magyar kormány a közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság elhelyezésének kialakítása érdekében.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az említett csaknem 3,2 milliárd az idei központi költségvetést terheli, olvasható a Napi.hu-n.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 4-én, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén jelentette be, hogy a többi között kezdeményezték egy közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság és egy regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozását.

A vélhetően székesfehérvári központtal felálló parancsnokság feladata a térség stabilitásának, a békének a megőrzése lenne, ha pedig a térségben bármilyen konfliktus kialakulna, akkor vezető elemként irányítaná a műveleti tevékenységet. Létszáma nagyjából hetven lenne.

A honvédelmi tárcavezető egy korábbi interjújában arra is kitért, az új parancsnokságot a NATO struktúrába ajánlanák fel, és arra törekszenek, hogy minél több közép-európai ország csatlakozzon hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×