eur:
393.52
usd:
363.01
bux:
71149.32
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Police.hu

Tragikus következménye lett az 67-es főút felújításának

Az autósok némelyike még nem szokott hozzá, hogy gyorsabb úton haladhat a Balaton felé.

Szeptember 30-án adták át a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út Somogyaszaló és Látrány közötti 26,4 kilométeres szakaszát, melyből 19,5 kilométeren 2×1 sávon, 6,9 kilométeren 2×2 sávon haladhatnak a közlekedők. Nem szokványos balesetek kísérik a régen várt fejlesztést. Még az építés alatt árokba borult két autós, mert nem vették észre, hogy elfogyott alóluk az úttest. Az átadást követően Somogybabodnál gyalogosgázolás történt.

Október 23-án Vadépusztánál három gépkocsi ütközött össze, s heten sérültek meg. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közölte a sonline.hu-val: január 1. és október 28. között ezen a szakaszon féltucatnyi személyi sérüléses, illetve egy halálos baleset, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában három baleset történt. Ezek jó része megelőzhető lenne odafigyeléssel, állítja a rendőrség. Szerintük a vadépusztai baleset is elkerülhető lett volna.

Az új 67-esen a közúti jelzések figyelembevételével, a sebességkorlátozások betartásával minimálisra lehet szorítani a balesetek kockázatát. Az új nyomvonal kikerüli a településeket, ezáltal gyorsabban lehet haladni az eddig megszokottnál. Sokaknak még ez sem elég, ezért jelentősen túllépik a megengedett sebességet, ezért a rendőrök az útvonalat rendszeresen ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×