eur:
394.99
usd:
367.7
bux:
71434.01
2024. július 2. kedd Ottó
Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője és a párt EP-listáján második Demeter Márta Az utolsó órában vagyunk! címmel tartott kampányzáró rendezvényükön Budapesten, a Széll Kálmán téren 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lemond az LMP vezetősége

Ha az LMP valóban nem jut mandátumhoz az európai parlamenti választáson, akkor a párt valamit nagyon rosszul csinált – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője az InfoRádiónak.

A vártnál sokkal rosszabb vasárnapi EP-választási szereplés miatt lemondott az LMP teljes elnöksége, vagyis a két társelnök, Demeter Márta és Keresztes László, illetve Kanász-Nagy Máté titkár, és Hajdú Mária, Józsa László, Kendernay János, Kis-Szeniczey Kálmán, Pálvölgyi Miklós és Turcsán Szabolcs – írja az Index a párt eredményváróján összehívott sajtótájékoztatójára hivatkozva.

Az LMP eredménye – úgy néz ki – nagyon rossz, küszöb alatti szám lesz

– ismerte el az InfoRádiónak Kanász-Nagy Máté. A párt szóvivője szerint ez nem az európai parlamenti kampánynak, a klímaváltozás elleni küzdelemnek szól, hanem az LMP tavalyi választások utáni nyári és őszi időszakának következménye. „Ezt nem felejtették el a választók, és ezért megbüntettek minket” – fogalmazott.

A pártnak B-terve is van: a vezetőség vállalja a felelősséget – emelte ki a szóvivő. Mint mondta: nyáron tisztújításra készülnek és új vezetőket választanak.

Kanász-Nagy Máté fontosnak tartja, hogy a zöldpolitika képviselete erősödjön az Európai Parlamentben. A klímaváltozás és a nagyvállalati profitértekekkel szembeni fellépés érdekében szükség van erre – tette hozzá. „Ez jelenti Európa megmaradásának zálogát” – fogalmazott. Mint mondta: Ausztriában, Németországban és Hollandiában is erősödtek a zöld pártok.

"A választók a 2018-as fiaskó után jogosan büntették az ellenzéket, kiváltképp az LMP-t" - írta a Facebookon Vágó Gábor, az LMP listavezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×