eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pexels

Újabb fizetős övezet Budapesten - íme a részletek

A Fővárosi Közgyűlés 2018 januárjában döntött az újabb óbudai fizetős övezet kialakításáról. Mostanra kiderültek a pontos dátumok és az övezethatárok.

Az önkormányzat azért kezdeményezte az új, fizető övezet létrehozását, mert az évek során megváltozott közlekedési szokásoknak köszönhetően az agglomerációból érkezők jellemzően P+R parkolóként kezdték használni Kaszásdűlő térségét, a lakótelepen emiatt parkolási káosz alakult ki.

A Fővárosi Közgyűlés 2018-as döntése alapján az autósoknak az új övezetben a legalacsonyabb összegű, óránként 175 forintos díjtételt kell fizetni a parkolásért, munkanapokon 8:00 és 18:00 óra között.

Mostanra megvan a terület pontos mérete - szúrta ki az Óbudai Parklási Kft. honlapján a Portfolio: Ez a terület a Bogdáni út - Hévízi út - Vörösvári út - Bécsi út - Fehéregyházi út - Kunigunda útja - Rádl árok - Huszti út - Kazal utca - Szentendrei út, valamint a Szentendrei út - Reményi Ede utca - Jégtörő utca - Ángel Sanz Briz út - Reichl Kálmán utca által határolt rész.

Forrás: Óbuda Parkolási Kft.

A műszaki kivitelezést követően a tesztüzem várhatóan 2019. június 3-án kezdődik. Ennek sikeres befejezése után indul meg az éles üzem 2019. július 1-től. A parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton 2019. április 1-től lehet benyújtani, a szükséges formanyomtatványok is akkortól lesznek elérhetők a cég honlapján és ügyfélszolgálatán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×