eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: pexels.com

Több száz háziorvos hiányzik

Elkészült a megyei bontású háziorvos-lefedettségi országtérkép. Összesen négy megyében javult a helyzet.

Háziorvos-lefedettségi térképet közölt a Magyar Hírlap, ebből kiderül,

Zala megyében van a legkevesebb, tartósan betöltetlen háziorvosi praxis (5), de Komárom környékén és Vas megyében is összesen csak 8-8 gazdátlan körzet van, Csongrádban pedig 9.

Összesen négy olyan "megye" van, ahol az utóbbi egy évben javult a helyzet (Hajdú-Bihar, Heves, Veszprém, Budapest), országosan viszont - az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint - 354 betöltetlen háziorvosi praxis van.

A "betöltetlenség" fogalma azt takarja, hogy adott területen legalább fél éven át csak helyettesítéssel megoldható a háziorvosi ellátás - vagy sehogyan sem.

A legrosszabb a helyzet egyébként

Borsodban, ahol 50 praxis vár háziorvosra.

Az "ezüstérmes" Békés megye 27-tel, a harmadik hely Jász-Nagykun-Szolnok megyéé (26).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×