eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Rendőrautók állnak a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előtt 2019. február 26-án. 18 őrizetbe vett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán a megyében.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Letartóztatták a rendőröket a korrupciós ügyben

Letartóztatta a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája csütörtökön azt a 18 autópálya-rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán Győr-Moson-Sopron megyében - közölte a Győri Törvényszék szóvivője.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított rendőrök esetében a bíróság megalapozottnak látta a szökés és a tanúk befolyásolásának lehetőségét. Emellett az úgynevezett katonai fegyelmi ok is megalapozza a letartóztatás elrendelését, ami azt jelenti, hogy a fegyelmi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a gyanúsított katonai közegben maradjon.

A döntés kilenc gyanúsított esetében végleges, a további kilenc gyanúsított jogorvoslatot jelentett be.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden közölte, hogy összehangolt akciókat hajtott végre, amelyek során 18 autópálya-rendőrt vettek őrizetbe és további bizonyítékokat szereztek be. Az ügyészség házkutatásokat is végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×