eur:
393.1
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Roncsautót szállítanak el a Városligetből egy budaörsi telephelyre 2014. október 8-án. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) csaknem négyszáz roncsautót talált szeptemberben, amelyek elszállítását már megkezdték, és ezzel parkolóhelyeket szabadítanak fel.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Így működik a nagy budapesti roncstemető

Ha hat hónapig nem kerül elő a közterületen felejtett autóroncs tulajdonosa, a kocsit elárverezik vagy bontóba küldik.

A használaton kívüli, magára ha­gyott roncs járművekből a fővárosban van a legtöbb, az elszállításuk első számú felelőse a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), amelytől a Bors megtudta, ha a járműnek van forgalmi rendszáma és érvényes műszaki engedélye, valamint szabályosan parkol, akkor gyakorlatilag nincs mit tenni, amíg érvényesek a papírok.

Ha írásbeli bejelentés érkezik a FÖRI-hez egy roncsról, 30 napon belül elbírálják a beadványt. A közterület-felügyelők a helyszínen szemlét tartanak, és ha hiányosságot találnak, akkor jegyzőkönyvet vesznek fel. Tájékoztatót hagynak a tulajdonosnak a szélvédőn, hogy a gépjárművét 10 napon belül szállíttassa el a közterületről.

Miután a FÖRI elszállíttatta az autóroncsot, újra meg kell próbálnia értesítenie a tulajdonost azokon az elérhetőségeken, amelyek a gépjármű-nyilvántartásban szerepelnek. Ha nyolc napon belül a tulaj nem válaszol, mindezt meg kell ismételni. Hat hónapig köteles tároltatni a FÖRI a járműveket a telephelyen. Ha utána sem jelentkezik az autó gazdája, akkor állapottól függően árverésen értékesíthetik, vagy hulladékbontóban megsemmisíthetik. Ez esetben minden költség a tulajdonost terheli.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×