eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Tiltakozó akciót terveznek a körzeti fogorvosok - lapszemle

Ma tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága - írja a Magyar Idők, amely Kónya Imrével közöl interjút. A Világgazdaság a Magyar Posta csomagforgalmi rekordjáról ír, míg a Portfolio a Y-generáció munkahelyválasztási szempontjait elemzi.

A Népszava azt írja, hogy a közfinanszírozott fogorvosok ismét gyűjtik az aláírásokat. Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek. Megelégelték ugyanis, hogy a kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket - olvasható a lapban.

A Magyar Idők Kónya Imrével közöl interjút abból az alkalomból, hogy ma tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága. A volt MDF-es belügyminiszter az első szabadon választott miniszterelnök történelmi nagyságáról, az Ellenzéki Kerekasztalról és a Magyar Televízió jelképes lefoglalásáról beszél. Úgy véli, hogy 1989-nek méltó helyet kell elfoglalnia a köztudatban.

A Világgazdaság szerint csomagforgalmi rekordot döntött a Magyar Posta. Tavaly valamivel több mint 41 millió csomagot kezeltek, ami 5 százalékos növekedés 2017-hez képest. A csomagok 30 százalékát a negyedik negyedévben adták fel, és a korábbi évek átlagához képest jóval több volt a nagy terjedelmű küldemény.

A Portfolio arról ír, hogy az Y-generáció számára a munka és a magánélet integrációja, a fizetés, az előrelépési lehetőség és az iroda elhelyezkedése a legfontosabb az ideális munkahely kiválasztásakor. Az iroda megjelenése és belső kialakítása csak a válaszadók 37 százalékának mérvadó, a fenntarthatóságát és a környezetbarát megoldásait pedig mindössze 18 százalékuk tartja jelentősnek egy felmérés szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×