eur:
394.83
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Tiszakécske és Tiszabög térségében felgyülemlett, a tiszai árhullámmal meginduló jég 2017. február 18-án. Már csak a Tiszán van harmadfokú árvízvédelmi készültség, összesen 292 kilométeren, a jégtorlasz aktuális helyzete miatt.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Jégzajlás okoz gondokat a Tiszán

Nem jár a tiszacsegei komp, emiatt a környéken 40, de akár 70 kilométert is kerülni kell

Lévai Zoltán, a komp üzemeltetője az M1-nek elmondta, csütörtökön még tudtak közlekedni, péntektől viszont a biztonság érdekében leállították a kompközlekedést és figyelőszolgálatot létesítettek.

A Tisza-tóról Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) szakaszvezetője azt mondta, a legvastagabb jég mintegy 10 centiméteres, ennek ellenére veszélyes rajta tartózkodni, mert a jégre hullott hó megtévesztő lehet, alatta nem is hízik annyira a jég.

A vízügyi szakemberek szerint egyelőre sehol nem kell készültséget elrendelni, és a jégtörő hajókat is csak akkor állítják szolgálatba, ha nagyobb felületen fagy be a Tisza - hangzott el a híradóban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×