eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Sasoljon sasokat séta közben!

Pénteken, szombaton és vasárnap rendezik meg az úgynevezett téli sasszinkront, vagyis a Kárpát-medencében élő vagy telelő sasmadarak állományának a felmérését. Tavaly valamivel több mint 1000 madarat számoltak össze.

A Magyarországon fészkelő madárfajok – különösen a ragadozók – egyedeit a nyári költési időszakban és télen is számolja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – mondta az InfoRádiónak Orbán Zoltán. A szervezet szóvivője hozzátette: a két időszakban különbözik az állomány, hiszen télen egyes ragadozófajok elvonulnak, illetve sok madár vonul át az ország területén vagy érkezik hazánkba telelni.

Itthon a parlagi és réti sassal találkozhatunk leggyakrabban télen, de Magyarországon fészkel a szirti és a fekete sas is

– emelte ki a szakértő.

Az idei a 16. országos sasszinkron. A vizsgálati területet tavaly a Kárpát-medencére bővítették, a jó tapasztalatok miatt most is itt történik a felmérés. A szinkronszámlálás lényege, hogy nem hónapokon keresztül veszik számba a madarakat, hiszen folyamatosan változik a hazánkban tartózkodó egyedek száma, hanem három nap alatt számolják meg a sasokat és más ragadozókat. „Így sokkal pontosabb képet kapunk a Kárpát-medencében telelő ragadozómadarakról” – fogalmazott Orbán Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×