eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Pszichológus: fontos a személyes jelenlét karácsonykor

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A szakembert karácsonyhoz közeledve annak kapcsán kérdezték, hogy egyre inkább a digitális időtöltés és kapcsolattartás kerül előtérbe. Földi Rita azt mondta, az elektronikai eszközöknek vannak pozitívumai, például ha rokonok, barátok nem tudják meglátogatni egymást, de a személyes kapcsolattartás, találkozás többet ér, több érzelmi tartalom van mögötte, mint egy e-mailben vagy sms-ben. Olyankor lehet valóban szót váltani, valódi társasjátékokkal játszani.

Kitért arra is, hogy Angliában még szokás, Magyarországon viszont kezd kimenni a divatból a kézzel írt üdvözlőlap. Pedig abban is sokkal jobban benne van a személyesség, a másikra való odafigyelés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×