eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: pixabay.com

Menetrendek, nyitva tartás - kisokos az ünnepek idejére

Változnak a menetrendek a közösségi közlekedésben az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor, december 24-én az üzletek pedig legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva.

MÁV

December 23-án, 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok.

December 30-án és 31-én az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi menetrend érvényes. Január 2-án, szerdán már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.

Volán

December 24-én a megszokott menetrendektől eltérően több településen 16 óráig, máshol ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok.

December 25-én, 26-án, 31-én és január 1-én ünnepi menetrend lesz érvényben. Január 2-án, szerdán már a munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Budapesti tömegközlekedés

December 22-étől január 1-jéig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár a 3-as metró.

December 22-én és 23-án több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon a szokásosnál gyakrabban indulnak a járatok, így például a 2-es, a 4-6-os és a 17-es villamost, több trolit és buszt is a megszokottnál sűrűbben indítanak.

  • December 24-én, hétfőn a nappali járatok reggel és napközben a szombati menetrend szerint közlekednek 15-16 óráig, majd a legtöbb vonalon az éjszakai járatokkal lehet utazni. A szokásoknak megfelelően 24-én délután 4 óráig járnak a nappali járatok.
  • December 25-én és 26-án az ünnepnapi, munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.
  • December 27-én és 28-án az iskolai szünet idején érvényes munkanapi, illetve több vonalon év végi menetrend lesz érvényben,
  • December 31-én napközben a szombati menetrend szerint indulnak a járatok. Szilvesztert éjjelén egész éjszaka jár a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, a békásmegyeri és a csepeli HÉV, a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz.
  • Január 1-jén a járatok az ünnepnapi, munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Parkolás

Péntek este 8 órától január 2-án reggel 8 óráig a főváros nagy részén ingyenes lesz a parkolás - közölte a BKK.

Több parkolóban ugyanakkor ezen időszakban is fizetni kell: az I. kerületben a Várban lévő és a Citadella alatti mélygarázsban, a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti mélygarázsban, a XIII. kerületben a Margitsziget északi részén található parkolóban, és a VIII. kerületben a Rákóczi tér alatti mélygarázsban is fizetős marad a parkolás.

Az őrzött, fizetős P+R parkolókban és garázsokban is fizetni kell majd az ünnepek alatt. Ezek a II. kerületben a Hűvösvölgy végállomásnál, a X. kerületben a Pillangó utcai metróállomás mellett, és az Örs vezér tere metróvégállomás mellett, a XIII. kerületben az Újpest-Városkapu metróállomásnál, és a XIX. kerületben a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a KÖKI Terminálnál találhatók.

Nyitva tartás

Az üzleteknek december 24-én legkésőbb 14 óráig kötelező bezárniuk, csak a benzinkutak, a non-stop üzletek vagy a szórakozóhelyek tarthatnak nyitva. December 25-26-án is zárva tartanak a boltok, de virágboltok és édességboltok nyitva lehetnek.

December 31-én az üzletek korlátozottan lesznek nyitva - itt a boltok a korábbi tapasztalataik alapján fogadják a vásárlókat -, 1-jén pedig kevés kivétellel minden üzlet zárva lesz.

Patikák

A gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek.

December 24-én, ami pihenőnap, a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárakat a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők.

December 25-én, kedden és 26-án, szerdán kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

A december 31-ei pihenőnapon a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitva tartás szerint lesznek elérhetők, míg január 1-jén kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Bank

A legtöbb magyarországi fiókban 2018-ban utoljára december 28-án lehet érdemi, lakossági ügyeket intézni - tudta meg az InfoRádió. Szenteste- és szilveszter napja is pihenőnap, így a pénzintézetek valamennyi fiókja zárva lesz ezeken a napokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×