eur:
385.79
usd:
354.83
bux:
68868.17
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Fagyit nyal egy kutya a nyárias melegben a budapesti Margitszigeten 2015. május 19-én.
Nyitókép: Marjai János

Kutyacsip-leolvasó már az ország 124 benzinkútján

Több mint száz kutya talált "haza" a benzinkutakon felszerelt kutyachip-leolvasó segítségével - tudta meg az InfoRádió a Mol szóvivőjétől.

Idén május óta a Vigyél Haza Alapítványnak is köszönhetően országszerte 50 Mol töltőállomáson helyeztek el kutyachip-leolvasókat a pénztáraknál.

"Az alapítvánnyal közösen ügyeltünk arra, hogy olyan helyekre kerüljenek leolvasók, ahol sok a kóbor kutya" - fogalmazott az InfoRádiónak Apáti-Tóth Kata, a Mol kommunikációs vezetője. Az eredmény meglepő volt,

három hónap alatt több mint száz elkóborolt kutyát vittek be az állomásokra,

és majdnem száz százalékukat sikerült azonosítani, így újra találkozhattak a gazdijukkal. A gazdára nem találó kutyákat néhány esetben örökbe fogadták a megtalálók, illetve menhelyekre vitték az állatokat.

Egyébként nem csak a Mol 50 kútján van ilyen lehetőség, országosan összesen 124 olyan töltőállomás van, ahol azonosítani lehet a kutyákat.

A rendszer működéséről Apáti-Tóth Kata azt is elmondta, hogy még csak közel sem kell vinni a kóbor kutyát a számkódleolvasóhoz, így ez a felismerő eljárás nem veszélyes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×