eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Wikipedia

Tömegesen támad a legnagyobb magyarországi pók

A Rábaközben több településen is felbukkant az akár tíz centiméteresre is megnövő ízeltlábú.

Rövid időn belül számos településről is bejelentést és fotókat kapott a Kisalföld arról, hogy megjelent a lakott területeken is hazánk egyik legnagyobb méretű pókja, a cselőpók. Acsalagon, Csornán, Barbacson, Bősárkányban, Farádon és Kónyban is tanyát vert a nyolclábú állat.

Az állat elsősorban a földben rejtőzik, marása a lódarázs csípéséhez hasonló, a mérge nem veszélyes, de allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél.

A természetes élettere szűkülésével a cselőpók már a lakott területeken is megtalálható. Védett faj lévén a példány értéke 5000 forint.

A testhossza akár a négy centit, de lábait kiterjesztve a 10 centis átmérőt is elérheti. Színe általában barna, szürke, illetve ezek különféle árnyalatai. Földbe fúrt, hálójával megerősített, függőleges üregekben él.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×