eur:
392.33
usd:
362.28
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Utasok tartanak a kijárat felé a BKV 2-es metróvonalának Örs vezér terei végállomásán, miután kiszálltak az Alstom-gyártmányú, nemrég forgalomba állított, modern metrószerelvényből. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi - Jászai Csaba

Új védelmi rendszert vezet be a BKV

A fény is segít megóvni az utasokat a szennyeződésektől.

Az őszi-téli időszakban a BKV Zrt. a közleménye szerint arra törekszik, hogy az utazóközönség számára olyan higiéniai környezetet biztosítson, ahol védve vannak a kórokozóktól. Ezért idén is a korábbiakban már sikerrel alkalmazott higiéniai bevonattal látják el a mozgólépcsők korlátjai mellett már a felújított szerelvényeket is.

A technológia sajátossága és hatása abban rejlik, hogy egy úgynevezett fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonatot képez a felületen, így mintegy 90 százalékkal csökken a szennyezettség, ezzel a kórokozók megjelenésének esélye is. A titán-dioxidot mint katalizátort felhasználva, a fény segítségével éri el a kívánt védőhatást. A bevonatrendszer molekuláris szinten épül bele a felületekbe, ezáltal akár egy éven keresztül is védőréteget tud képezni a felszínen, ezzel is drasztikusan mérsékelve a mikrobák megjelenését.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×