eur:
394.64
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Nagy razzia Budapesten, 12 embert vittek el

Egy drogkereskedő-hálózat tizenkét tagját fogták el a rendőrök a fővárosban kedden és szerdán.

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával nyomoz 12 emberrel szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

A nyomozás adatai szerint a bűnszövetség tagjai 2017 őszétől árultak különböző fajtájú és mennyiségű drogot főváros-szerte. A terjesztők a kábítószer értékesítésével kapcsolatos feladatokat egymással megállapodva közösen végezték.

A KR NNI a társszervekkel közösen 2018. június 12-én és 13-án összehangolt akciót tartott több budapesti helyszínen. A két nap alatt a rendőrök összesen 12 személyt fogtak el és gépjárműveket vizsgáltak át, valamint házkutatásokat tartottak. A rendőri művelet során

jelentős mennyiségű kábítószert (marihuánát és amfetamint), körülbelül 15 millió forint készpénzt és a kábítószer porciózásához és értékesítéséhez használatos eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

A KR NNI munkatársai az elfogott személyeket előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. Nyolc gyanúsított előzetes letartóztatására már javaslatot tettek, és a június 13-án elfogott 4 személy esetében is ezt tervezik.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×