eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Napernyők egy panelház erkélyein a kánikulában az újpalotai lakótelepen 2015. július 22-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hétvégére is marad a dunszt: eső lesz és meleg

A napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, felhőszakadás, de a maximumok továbbra is 30 fok körül alakulnak.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint:

Péntekre heves zivatar és felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap. Reggel főként északkeleten, napközben elszórtan, este délnyugaton várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadással, jégesővel. Több helyen megélénkül a szél, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz, napközben 26-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar, akár felhőszakadás. A Dunántúlon van a legnagyobb esély csapadékra. A szél megélénkül, a zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. Késő este és hajnalban 15-21, napközben 28-32 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×