eur:
394.64
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Összeroncsolódott emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. Az elsődleges információk szerint a balesetben többen megsérültek. A munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Vizsgálat a leborotvált tetejű busz ügyében - elkerülhetők-e az ilyen balesetek?

Az InfoRádió úgy tudja, vizsgálat indult annak megállapítására, hogy lehetséges-e olyan megoldás, ami kizárja az olyan baleseteket, mint ami a közelmúltban történt. Hétfő este egy emeletes busz magasságkorlátozó kapunak ütközött, a balesetnek több súlyos sérültje volt.

A Budapest Közút szakmai egyeztetést folytat a ferihegyi gyorsforgalmi úton történtet hétfői baleset miatt – közölte a szervezet az InfoRádióval. A társaság kiemelte, hogy a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út állami szerepvállalással történő fejlesztése napirenden van, a Budapest Közút saját hatáskörben a táblázás további megerősítését tervezi, a most indult vizsgálat részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A szervezet közleményében jelezte, hogy a magasságkorlátozó védőkapu létesítését a hatóságok írták elő a komolyabb baleset ekülése érdekében, ugyanis ha a táblákat figyelmen kívül hagyó sofőr a megállásra nem kényszerítő magasságkorlátozót sem veszi észre, és valamelyik hídnak ütközik, az sokkal súlyosabb balesetet okozhat. A Budapest Közút vizsgálata ezért kiterjed arra is, hogy lehetséges-e olyan megoldás, ami megelőzi a súlyos balesetet, de kisebb erőhatással jár.

Hétfőn az esti órákban egy emeletes autóbusz a Felsőcsatári úti aluljáró előtt egy magasságkorlátozó kapuba rohant, a rendőrség közlése szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

A sofőrt tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették.

Nem először okoz súlyos balesetet egy magasságkorlátozó kapu. 2006-ban egy szerb busz tetejét tépte le egy kapu, az esetben két ember meghalt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×