eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a 17. vizes világbajnokságot értékelő sajtótájékoztatón a Duna Arénában 2017. július 30-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs: Budapest fejlesztésébe bevonják a lakosságot is

Budapest fejlesztése pártok fölött álló ügy - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Fürjes Balázs Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár.

A kiemelt beruházásokat korábban kormánybiztosként felügyelő Fürjes hangsúlyozta: a nemzet fővárosának fejlesztésébe ősztől bevonják a lakosságot is, bárki javaslatot tehet arra, milyen irányban fejlődjön a város. Az egyeztetések során bizonyára érinteni kell egyebek mellett

  • a közlekedés témáját,
  • a HÉV vonalak felújítását,
  • az elővárosi vasút hatékonyabb bekapcsolását a főváros közlekedésébe,
  • a város és a reptér közúti és kötött pályás összeköttetését,
  • a P+R parkolók kiépítésének lehetőségét

- sorolta a csütörtöki Magyar Hírlapban az államtitkár.

Azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint csorbulni fog Budapest önkormányzatisága az új államtitkárság felállításával, leszögezte: semmilyen hatáskört nem von el senki a fővárostól, sőt, a főpolgármester személye tovább erősödik, hiszen mostantól jogszabály rögzíti, hogy még a kormányzati Budapest-feladatokat is a városvezető bevonásával, vele közösen kell ellátni.

Az eddig szétszabdalt, különböző minisztériumok és állami szervek által gyakorolt kormányzati fejlesztési feladatokat a kormány egy központba szervezte, hogy jobb partnere lehessen a fővárosnak.

Budapest mindig a racionális kritikai gondolkodás hazai fellegvára volt

- fejtegette -, ami hozzá is járul a város sikeréhez. Előrebocsájtotta: "...aki nem képes a párbeszédre, aki fél a vitáktól és nem bírja a kritikát, ne vállaljon munkát a főváros dolgában.".

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×