eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi polgármesterjelöltje (k) sajtótájékoztatót tart a Széchenyi téren, a Városháza előtt 2014. augusztus 26-án. Jobbra Kóbor József, az LMP pécsi önkormányzati képviselője.
Nyitókép: Lendvai Péter

Pécsi politikus jelentkezett be Hadházy Ákos helyére

Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi politikusa bejelentkezett a párt társelnöki posztjára.

A politikus, aki parlamenti képviselő és frakcióvezető-helyettes lesz, az Azonnalinak adott interjúban jelentette be, hogy indul az LMP társelnöki posztjára, amiről Hadházy Ákos nemrég lemondott.

Keresztes László Lóránt azt mondta a portálnak, hogy nem ért egyet Schiffer Andrással, az LMP nem egy kilúgozódott párt, hanem megőrizte az elveit.

Schiffer kritikáira reagálva (szerinte mivel a parlamenti választásokkal kapcsolatban a párt az önálló indulás mellett döntött, de aztán mégis koordináltak néhány helyen, az LMP a saját háza táján sem tartja be a jogállamot) Keresztes azt mondta, ő be fogja tartatni a belső szabályokat és a jogállamot a párton belül. "Az LMP országos politikai tanácsa hozott arról döntést, hogy kinyitjuk a lehetőségét egy széleskörű együttműködésnek, beleértve a Jobbikot is; és ha a többi párt erre nyitottságot mutat, akkor összehívjuk a kongresszust, hogy döntsön erről. Tehát annak rendje és módja szerint történtek erre lépések, éppen csak a Jobbik és a baloldal mondott erre nemet. Elvszerűen jártunk el, az egyéni visszalépések kapcsán pedig különböző belső eljárások vannak folyamatban, ezeket semmilyen módon nem kívánom kommentálni."

Közölte: parlamenti képviselőként is pécsi politikus marad, és elkötelezett amellett, hogy kiépítsék az LMP vidéki hálózatát.

Elismeri, hogy nem foglalkoztak eleget a migrációval - és szerinte az ellenzék hatalmas hibát követett el azzal, hogy nem mert világosan fogalmazni ebben a kérdésben -, de a zöld ügyeket szerinte az LMP igenis nyomta.

A párt tisztújító kongresszusa május 26-27-én lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×