eur:
389.48
usd:
358.99
bux:
67906.51
2024. június 3. hétfő Klotild

Két egyéni választókörben újraszámoltatták a szavazatokat

Az április 8-i választás listás eredményét megállapító NVB-határozat ellen hétfő délután 4 óráig lehetett felülvizsgálatot kérni. Két szavazóköri eredmény felülvizsgálatában adott igazat a Jobbiknak a Kúria.

A párt múlt hét pénteken jelezte, hogy Pálfiszegen, egy zalai választókerület szavazókörében 14, a Jobbikra leadott szavazatot a NET Pártnak írták jóvá, és ugyanez történt Sárospatakon, ott 144 szavazatot könyveltek el a NET-hez.

Az Index úgy értesült, hogy a két választókerület választási irodái hétfőn már újra is számolták a szavazatokat, és mindkét esetben a Jobbiknak adtak igazat. A két szavazókör eredménye nem befolyásolja az egyéni választókerületekben elnyert mandátumok sorsát, mivel azokat a Fidesz jelöltjei nagy fölénnyel nyerték el.

A Kúriának 3 napja van dönteni a kérelmekről. Azt nem tudni, összesen hány felülvizsgálati kérelem érkezett a Kúriához.

Címlapról ajánljuk
Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

A technológiai óriáscég, úgy tűnik, mindent egy lapra tett fel: a mesterséges intelligenciára. Egy májusi fejlesztői konferencián egy sor új AI-alapú szolgáltatásból adott ízelítőt. Ágazati elemzők szerint az újítások közepette azonban egy dolog nem változik: továbbra is a felhasználók adatai „hajtják” majd Google-t. A tartalomgyártók viszont attól félnek: láthatatlanná válnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
Orbán Balázs: Magyarország teljesítette a vállalását a NATO felé, részese az elit klubnak

Orbán Balázs: Magyarország teljesítette a vállalását a NATO felé, részese az elit klubnak

A kormány reális forgatókönyvnek tartja, hogy a NATO és Oroszország között direkt konfrontáció valósul meg - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki szerint Oroszország átállította gazdaságát háborús üzemmódba és az idő az ő oldalukon áll. A politikus arról is beszélt, hogy a háború 7000 milliárd forinttal szűkítette a kormány költségvetési mozgásterét, de arról is kérdeztük, hogy amennyiben a helyzet rendeződne, akkor az így felszabaduló forrásokkal mit kezdene a kormány. Jelezte azt is továbbá, hogy Magyarország már tavaly teljesítette a védelmi kiadásokra vonatkozó NATO-elvárást. Mindezek mellett a beszélgetés során szóba kerültek az EU-források, a gazdasági kilátások, Donald Trump amerikai elnökjelölt, a blokkosodás, valamint az európai gazdaság esélyei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 3. 04:50
×
×
×
×