eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Újabb lépés a Czeglédy-ügyben

Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése.

Február végéig adhatják be - az ország bármelyik kormányablakában, személyesen - kárrendezés iránti kérelmüket a Czeglédy-ügy károsultjai, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg - jelentette be hétfőn Szombathelyen, sajtótájékoztatón Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott.

Tájékoztatása szerint január 15-én lépett hatályba az a tavaly decemberben megalkotott kormányrendelet, amely lehetővé teszi a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését. Felhívta a figyelmet arra, hogy a február 28-i határidő jogvesztő hatályú.

Emlékeztetett: a parlament tavaly november 14-én határozatban kérte a kormányt a kárrendezésre, annak tudatában, hogy a legkiszolgáltatottabbak közé tatozó fiatal és nyugdíjas munkavállalók védelme rendkívüli intézkedést tesz szükségessé.

Az eljárásról szólva kiemelte: állami kárrendezésre jogosult az, aki a már említett időszakban a Human Operator Zrt. közreműködésével szervezett munkavégzésben vett részt, munkája ellenértékét nem kapta meg, és követelése 2018. január 15-én még fennáll.

A kormányhivataloknál, a kormányablakokban benyújtott kárrendezési kérelemhez csatolni kell a jogosultságot alátámasztó dokumentumokat, különösen a feladatteljesítésre, annak jellegére, helyére, időtartamára vonatkozó iratokat. Részletes tájékoztatás letölthető a Vas Megyei Kormányhivatal honlapjáról: www.kormanyhivatal.hu/hu/vas/hirdetmenyek/letoltheto-dokumentumok.

Harangozó Bertalan közölte: az is kérhet kárrendezést, aki valamilyen okból nem rendelkezik a szükséges iratokkal; ilyen esetben büntetőjogi felelőssége tudatában írásban vagy akár szóban is nyilatkozatot tehet, amiről a kormányablak munkatársai jegyzőkönyvet vesznek fel. Hozzáfűzte: amennyiben a kérelmező jogosultságát a kormányhivatal megállapítja, a kárrendezés összegét a Magyar Államkincstár folyósítja.

Czeglédy Csaba - az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője - és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×