eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Újabb fordulat az M5-ösön történt gyilkosság ügyében

Újabb fordulat az M5-ösön történt gyilkosság ügyében

Az osztrák rendőrség különleges egysége elfogott egy 52 éves férfit, Bad Ischlben, a kedden történt Csongrád megyei lövöldözéssel összefüggésben.

Az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél történt leszámolás során egy 39 éves férfi azonnal életét vesztette, mellette ülő kollégáját jelenleg is a szegedi kórházban ápolják. A most elfogott férfit a kórházban ápolt áldozat is azonosította egy fénykép alapján - olvasható a HírTV honlapján. A csatorna Riasztás című műsorának értesülése szerint a férfi otthonában tartott házkutatás során megtalálták a támadáshoz használt fegyvert, és az akkor viselt ruhákat is. Előzetes letartóztatásba helyezték.

Az RTL Híradó információi szerint a megmenekült férfi szerb származású, míg az elhunyt sofőr török származású volt. Ausztriában autókereskedőként dolgozhattak.

Az áldozat életmentő műtéten esett át a szegedi kórházban. Kikerült az intenzív osztályról, kórterme előtt fegyveres rendőrök őrködnek - írta a csongradhir.hu.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám információink szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat - írta a Délmagyar. A portálnak Bilkei Pál kriminálpszichológus úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg leszámolás történhetett.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×