eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Nagy mértékben emelkednek a fizetések az állami vállalatoknál - lapaszemle

Töretlen a lakóparki lakások népszerűsége. Jön a javaslat a kedvezményes lakásáfa meghosszabbítására. Gyászol Bollywood.

Jövőre átlagosan 10-12 százalékkal emelkednek tovább a fizetések az állami vállalatoknál a tavalyi, hároméves bérmegállapodásnak köszönhetően – közli a Magyar Idők. Még mindig súlyos azonban a munkaerőhiány a postánál, a MÁV-nál, a Volán-társaságoknál és a vízügyi ágazatokban is, így várhatóan újabb, az érdekképviseletek, a cégvezetők, valamint a fenntartó közötti tárgyalások kezdődnek januárban – tudta meg a lap.

Gyászol Bollywood, újabb legendájától kell búcsút vennie – írja a Magyar Nemzet. Az év elején elhunyt Om Puri halála után ezúttal a legendás Kapoor-dinasztia újabb tagja, a hetvenkilenc éves Shashi Kapoor hunyt el. A lap a színész életműve mellett kiemeli, hogy az indiai filmgyártás jóval többől áll Bollywoodnál.

Időszerű annak vizsgálata, hogy az adóhivatal készítse el a vállalkozások adóbevallását – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja és a PwC cégtársa. Bársony Farkas úgy látta: szembetűnő Magyarország lemaradása az e-pénzügyekben.

A kedvezményes, ötszázalékos lakásáfa ügyében már a jövő év elejére meghozza hosszabbítási javaslatát az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége – közli a Magyar Idők. A szervezet elnöke, Koji László a lapnak azt mondta, hogy a lakáspiac az elkövetkező évtized húzóágazata lehet, különösen akkor, ha a felújításnál is visszaigényelhetővé tennék az áfát.

Bár az átlagosnál drágábbak, mégis töretlen a lakóparki lakások népszerűsége, amelyek nagy része számos extra szolgáltatást, például edzőtermet vagy uszodát is nyújt a beköltözőknek – olvasható a Magyar Nemzetben. A lapnak az egyik ingatlan adás-vételi keresőportál vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy meglepő módon a legdrágább lakóparki lakásokat az országban nem Budapesten, hanem Siófokon kínálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×