eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Gulyás Gergely: Simicska Lajos orvosi eset

Gulyás Gergely: "Simicska Lajos orvosi eset"

Egyedülállóan sikeresnek nevezte a jelenleg zajló nemzeti konzultációt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

Közölte: múlt péntekig több mint 1,9 millióan töltötték ki a konzultációs ívet.

Soha semmilyen hasonló akcióban nem vettek részt ennyien Magyarországon,

ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A részletes adatokat ismertetve kifejtette: a péntekig kitöltött 1 909 458 kérdőívből 1 754 128 nyomtatott, a többit az interneten válaszolták meg. A feldolgozás akkori állása szerint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. 599 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, ebből pedig a Kopint-Datorg Kft. 489 265-öt szkennelt és értékelt ki.

A frakcióvezető megerősítette továbbá: a Fidesz képviselőcsoportja egyhangúlag döntött annak a parlamenti határozati javaslatnak a beterjesztéséről, amelyben egyértelműen elutasítanák a felső korlát nélküli betelepítést. A kormánypárt azt szeretné, ha a kérdésben nemzeti egység jönne létre az Országgyűlésben, ha már az Európai Parlamentben (EP) ez nem sikerült. Ott ugyanis nem volt olyan magyar balliberális EP-képviselő, aki a betelepítési EP-javaslat ellen szavazott volna - mondta.

Ha a magyar parlamentben egység alakulna ki, az egyértelmű üzenet lenne az Európai Uniónak, hogy a magyar politikai elit párthatárokra való tekintet nélkül utasítja el a felső korlát nélküli betelepítést - tette hozzá Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy a rendőrség szerint Soros György nem jelent veszélyt az országra, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: "Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el", tehát önmagában az, hogy egy konkrét feljelentést - amely alkotmányos rend megváltoztatására vonatkozott - a hatóság elutasított, nem jelent sokat. Több százezer ember magyarországi befogadását szorgalmazni "politikailag a legsúlyosabb bűnnek tekinthető, de büntetőjogi relevanciája ettől még nincsen" - fogalmazott. Hozzáfűzte: "Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, amit bajnak tartunk, Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, ami veszélyes".

Gulyás Gergely beszélt a parlament keddi döntéseiről is, köztük a 2016-os zárszámadás elfogadásáról, amellyel kapcsolatban azt mondta: a kormány gazdaságpolitikája stabil, kiszámítható, az ország egészének fejlődést hozó konzervatív gazdaságpolitika. Csökkent az államadósság, az államháztartási hiány megfelel a maastrichti kritériumnak, a foglalkoztatás pedig jelentősen nőtt - sorolta az adatokat, azt is megemlítve, hogy tavaly a tömeges bevándorlás elleni védekezésre 86,5 milliárd forintot költöttek a központi költségvetésből.

A határozathozatalok közül azt is kiemelte, hogy az Országgyűlés módosította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így januártól szigorúbban büntethető a 12 évesnél fiatalabb gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak.

Azzal kapcsolatban, hogy Simicska Lajos keddre virradóra nemzeti konzultációs plakátokat firkált össze, a frakcióvezető azt mondta: "Simicska Lajos orvosi eset, és innentől kezdve nem nekünk kell foglalkozni vele".

Arra a felvetésre, hogy egy minisztériumi rendelettervezet szerint ezentúl csak az állam, az önkormányzatok és az egyházak oszthatnának ételt közterületen, Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője úgy reagált: a képviselőcsoport nem foglalkozott ilyen tervezettel. Hangsúlyozta ugyanakkor: az elmúlt hét évben évről évre emelkedtek azok az összegek, amelyek a szegénység elleni küzdelmet segítették.

A sajtótájékoztatón feltették azt a kérdést Gulyás Gergelynek, hogy 2008-ban másokkal, például Balog Zoltánnal együtt ő is tiltakozott a tibeti elnyomás ellen, most viszont a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásakor a kormányoldalról senki nem emeli fel a szavát Tibet ügyében. A Fidesz politikusa erre azt felelte: az alapvető szabadságjogok védelmével természetesen a mai napig egyetértenek az akkor tiltakozók, nem változott a véleményük e tekintetben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×