eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Kerényi Miklós Gábor hatalmas ajándékot kap volt munkahelyétől

Az Operettszínház nyolchavi fizetésével ajándékozza meg Kerényi Miklós Gábort.

Bár a legtöbb lap úgy interpretálta az Operettszínház közleményét, hogy Lőrinczy György főigazgató kirúgta Kerényi Miklós Gábort, nem ez történt. Csupán felmentette a munkavégzés alól a nyugdíjazást kérő művészeti igazgatót - írja a hvg.hu.

Ezzel pedig nyolc havi fizetését egyszerűen ajándékba adta. Színházi források szerint vezetői és egyéb pótlékokkal együtt legkevesebb 800 ezer–1 milliós havi fizetéssel lehet számolni, összességében milliós lelépési pénzt jelent ez a számára. Ha az Operettszínház nem csak szavakban ítélte volna el Kerényi magatartását, akkor lehetősége lett volna fegyelmivel, azonnali hatállyal megszüntetni a munkaviszonyát.

Ekkor egy fillér nélkül távozna, azonban esetleg kényelmetlen, ám Kerényi bűnösségét vagy ártatlanságát tisztázó, szabályozott munkaügyi eljárásba kellett volna kezdenie. Ám nyilatkozata szerint Lőrinczy György megelégszik egy közelebbről nem definiált „belső vizsgálattal”, ami mellékesen egy kisebb vagyont hagy a nyugdíjazott rendező zsebében.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×