eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Felveszi a kesztyűt a rendőrség korunk legnagyobb veszélyforrásával szemben - lapszemle

A kiberbűnözésre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb kampányában.- számol be a Magyar Idők.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy még helyettesítésekkel sem tudta megoldani az egyik budapesti szakképző iskola, hogy hetente 100 tanórát szaktanár tartson meg, ezért a helyi szakszervezet Székely László ombudsman segítségét kérte – derül ki az alapjogok biztosának júniusi jelentéséből. Az érintett intézménynél a tavalyi tanévkezdésig nem sikerült betölteni az angol-, a matematika-, az informatika-, a testnevelés- és a turisztikatanári állásokat.

Az étrend-kiegészítők és a speciális tápszerek vizsgálata, valamint a menzareformként elhíresült rendelet betartásának ellenőrzése is napirenden van az év végéig a kormányhivatalok népegészségügyi főosztályainak ellenőrzési listáján – közli a Magyar Nemzet. A vizsgálatok egyik oka, hogy ezeket a szereket előszeretettel hamisítják, és olykor az interneten vásárolt termékek megbízhatósága is vitatható.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy korunk egyik legnagyobb veszélyforrására, a kiberbűnözésre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb kampányában. A nemzetközi akció az Europol koordinálásával 29 országban vette kezdetét, hogy felvegyék a harcot az ilyen bűncselekményekkel szemben.

Az ingatlanárak emelkedése és a turizmus szárnyalása indokolttá teszi, hogy a nemrég eladott Sofitel után más hotelépületek is piacra kerüljenek - közli a Világgazdaság piaci szakértőkre hivatkozva. Mint írják: a szállodaiparban beköszöntő felújítási hullám az elöregedett épületek akár milliárdos nagyságrendű rekonstrukciójához szükséges pótlólagos források bevonását teszi elengedhetetlenné.

Eddig több mint 140 millió eurót nyertek el a magyar pályázók a közvetlen brüsszeli beadású kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramban, a Horizont 2020-ban, ami az uniós tagállamok között a 19. helyet jelenti – írja a Portfolio a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal minapi fórumára hivatkozva. A régiós országok közül azonban az első helyen állunk, ha a programon belül az Európai Kutatási Tanács által kiírt pályázatokon a nyertes projektek számát nézzük.

A napi.hu szerint két uniós forráson alapuló, a Széchenyi terv keretében kiírt pályázatnak köszönhetően akár 10-20 vidéki nagyvárosban is megújulhat a távhőtermelés, mivel bekerülhetnek a rendszerbe a megújulók. Az érdeklődés várhatóan nagy lesz, a fő kérdés azonban az, hogy lesz-e elegendő önereje az önkormányzatoknak a beruházások finanszírozására. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A pénzcentrum.hu abban próbál segíteni olvasóinak, hogy miként juthatnak ki Budapestről a ferihegyi repülőtérre olcsóbban, mintha a fővárosi taxisrendelet nyomán a fix tarifás taxikat választanák. A tömegközlekedés melletti egyéb lehetőségekről bővebben a portálon olvashatnak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×