eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Federer Fucsovicsot választotta - lapszemle

A Magyar Nemzetnek interjút adó Nemzeti Választási Bizottság elnöke nem tartja igazságtalannak és aránytalannak a jelenlegi választási rendszert. A Magyar Idők arról ír, hogy toborzó kampányba kezdett a honvédség.

A Magyar Nemzetnek interjút adó Nemzeti Választási Bizottság elnöke nem tartja igazságtalannak és aránytalannak a jelenlegi választási rendszert. Fiktív kalkulációnak nevezte azt, hogy míg 2010-ben 53 százaléknyi listás szavazattal lehetett kétharmadot szerezni, addig 2014-ben 44 százalék is elég volt hozzá. Patyi András jelezte azt is, hogy szerinte nem lehet népszavazás a paksi bővítésről.

A Magyar Idők arról ír, hogy toborzó kampányba kezdett a honvédség. Takács Attila, a Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetőjétől a lap megtudta: a 23 fővárosi kerülettel együtt az ország 197 járásában állítanának fel tartalékos századokat a jövőben. Hamarosan pedig elkezdődik az év legnagyobb nemzetközi hadgyakorlata is Magyarországon.

A Pénzcentrum-hu-n arról olvashatnak, hogy sokan azért viszik autóval a gyereküket az iskolába, hogy megóvják őket a külső ártalmaktól. Átfogó tanulmányok viszont bebizonyították, az esőtől ugyan véd a kocsi, azonban ezzel a károsanyag-terhelés sokszorosát kapják a gyerekek. A Southamton University professzora a The Guardiannek azt nyilatkozta, az autóban ülő gyerekek 9-12-szer annyi szennyeződést szenvednek el, mintha az utcán sétálnának.

A Magyar Nemzet a munkaerő-piaci képzések meghirdetése körüli problémákról számol be. Vannak megyék, ahol még ki sem választották az összes, tanfolyamok lebonyolítására jogosult céget. Amíg nem hirdetik meg a képzőhelyeket, az újabb tanfolyamok nem tudnak elindulni.

A Világgazdaság a BKK beszámolóját ismerteti, amikor arról ír, hogy pénzügyi szempontból jó éve volt a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nek. A társaság az elmúlt évben közel háromszázmillió forint profitot termelt. A főváros közlekedésszervező cégének több mint 89 milliárd volt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, ez azonban csökkent 2015-höz képest, egyebek között azért is, mert tavaly átadták az agglomerációs közlekedést és a HÉV-et. A jegyek és bérletek értékesítéséből tavaly 63,7 milliárd forint folyt be, ami kétmilliárdos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Magyar Időkből megtudhatják, minden idők legeredményesebb teniszezője magyar partnert választott. Vasárnap ugyanis Stuttgartban Fucsovics Mártonnal készült Roger Federer 18-szoros Grand Slam-bajnok és korábbi junior világelső. További részletek a lap sportrovatában.

A Magyar Idők szerint szárnyal a magyar zöldborsóexport. A kivitel elsősorban az orosz piacra irányul. Bár a legtöbb európai uniós mezőgazdasági és élelmiszeripari terméket kitiltotta az országból az orosz kormány, a konzervborsó kivételt képez.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy eddig több mint 735 millió forint közpénzt adott a kormányzat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő ZRT. országos számlázási rendszerére. Mindez azért kap különös hangsúlyt, mert a rendszer továbbra sem működik, a fogyasztók jó néhány településen hónapok óta nem kapnak csekket.

A Portfolio arról ír, hogy elképesztő ütemben emelkedik a Bitcoin értéke. Tegnap már 3000 dollár felett is járt az árfolyam, ami azt jelenti, hogy csak idén majdnem megháromszorozódott a kriptopénz árfolyama. A heves árfolyam-emelkedésekkel természetesen a Bitcoin piaci kapitalizációja is kilőtt, már meghaladja a 45 milliárd dollárt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×