eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nem ad plusz pénzt a 3-as metró felújítására a fővárosnak a kormány - a nap hírei

Felfelé módosította magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését az OECD. Előrehozott választások lesznek csütörtökön Nagy-Britanniában.

Nem ad plusz pénzt a 137 és fél milliárd forinton felül a 3-as metró felújítására a fővárosnak a kormány - nyilatkozta az ATV-nek Orbán Viktor kormányfő. Tarlós István főpolgármester, aki részt vett a szerdai kormányülésen csütörtökre ígért tájékoztatást.

Mintegy 3 milliárd forintos, európai uniós támogatású programot indít a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére a kormány. A programba több mint hatezer ember vonható be.

Több pénz jut jövőre a rendőrségre, a biztonságra - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kontrát Károly kijelentette: a rendőrség 22 milliárd forintos többlettámogatással számolhat. A parlament várhatóan a jövő héten fogadja el a 2018-as költségvetést.

Még 1,5 milliárd forint igényelhető az Otthon melege programban meghirdetett fűtéskorszerűsítési támogatásból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Egy nap alatt több mint 3.500-an pályáztak, az átlagos támogatási igény 500 ezer forint.

Csaknem 4 milliárd forintos kutatás-fejlesztési program indult Szegeden. A több tudományterületet összekapcsoló kutatási program középpontjában az egészségállapottal kapcsolatos vizsgálatok állnak a fogantatástól kezdve egészen az időskorig.

Az államháztartás központi alrendszerének májusi hiánya 91,9 milliárd forintot, az első öt havi hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki - közölte Nemzetgazdasági Minisztérium. Tavaly az első 5 hónapban az államháztartás 13,2 milliárd forint hiányt mutatott.

Felfelé módosította magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését az OECD. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet a tavaly novemberben kiadott tanulmányban jelzett 2 és fél százaléktól 3,8 százalékra emelte az idei és 3,4 százalékra a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését.

Évente több száz millió forintra tehető a hamisított autóipari termékek értéke - mondta Teleki József a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának vezetője. Magyarországon több mint 10 ezer munkahely szűnt meg illegálisan előállított áruk miatt.

Előrehozott választásokat tartanak csütörtökön Nagy-Britanniában. Theresa May miniszterelnök azzal indokolta a voksolás meghirdetését, hogy erőteljesebb mandátummal szeretné elkezdeni a brit uniós tagság megszűnéséről szóló tárgyalássorozatot az Európai Unióval.

Ismét megjelent a madárinfluenza Dél-Koreában. A vizsgálatok a vírus emberre is veszélyes, H5N6-os törzsét mutatták ki. A hatóságok azonnal megtiltották a baromfiszállítást az országban, továbbá a legmagasabb szintű riasztást léptették érvénybe.

Iránban 12-en meghaltak, 39-en megsebesültek a parlamentnél történt lövöldözésben. A merénylők a Khomeini-mauzóleum ellen is indítottak támadást, a harmadik merényletet azonban meghiúsították a hatóságok. A támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

Több mint 100 emberrel a fedélzetén az Andamán-tengerbe zuhant egy mianmari katonai repülőgép, amelynek törzsét már megtalálták a tengerben. A túlélők keresése jelenleg is tart.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×