eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tölgyessy Péter is megszólalt a CEU ügyében

Tölgyessy Péter is megszólalt a CEU ügyében

Az akadémiai világ és a jogász társadalom érdekeit is megsértette Orbán Viktor a CEU-t ellehetetlenítő törvénnyel – mondta Tölgyessy Péter alkotmányjogász, és szerinte a miniszterelnök emellett megsértette a nyugati világot ismerő fiatalokat is, ezt mutatják az elmúlt hetek tüntetései.

A megosztott ellenzék miatt kevés az esély a kormányváltásra – mondta Tölgyessy Péter a Klubrádióban, és szerinte a nemzetközi helyzetnek is meg kellene változnia az Orbán-kormány bukásához. Az alkotmányjogász úgy látja, a közjogi szerkezet Fidesznek kedvező átalakítása csak egyik oka annak, hogy nehéz leváltani a kormányt, a másik, hogy az ellenzéknek az "Orbánozás" mellett nincs igazi víziója az országról.

A politikai ellenzék tudja, hogy csak rendszerváltás lehetséges, ahol a magyar miniszterelnökkel együtt a rendszere is bukni fog. Orbán Viktor is érzékeli ezt, és egy pici esélyt sem akar adni a kormányváltásra, mert sosem tudni, hogy miből lesz a bukás. Ezért kell szűkítenie a hatalomváltás elvi lehetőségeit - tette hozzá.

Tölgyessy Péter arról is beszélt, hogy

Orbán Viktor megsértette a fiatalok legmozgékonyabb részét.

Ez számottevő csoport, beszél angolul, szereti a nyugati világot és hasonlót akarna itthon is látni. Ezek a fiatalok vagy elmennek innen, vagy alig van esélyük Magyarországon. Ez a harag jelent meg a tüntetéseken most - fogalmazott.

Nagy problémának nevezte az alkotmányjogász a menekültügyet. Magyarországon azonban ez nem annyira éles kérdés - tette hozzá -, hiszen nem az Európai Unió legrosszabbul teljesítő országába akarnak jönni a menekültek.

Tölgyessy szerint rengeteg manipuláció van a menekült- és a rezsiügy körül. Alternatív valóság van, viszont nincsenek már tények, hagyományos érvelés. Nálunk sokan elhiszik, hogy az ő munkájára pályáznak a bevándorlók. De az alkotmányjogász szerint tény, hogy nehéz integrálni ezeket az embereket és nem tudunk befogadni több millió embert, súlyos következmények nélkül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×