eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Ettől függ a havi törlesztőrészlet nagysága - lapszemle

A Magyar Nemzet információja szerint Tarlós István főpolgármester csütörtökön vagy legkésőbb pénteken újra tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel a sztrájkra készülő BKV-dolgozók 30 százalékos béremeléséről. A Magyar Nemzet információja szerint Tarlós István főpolgármester csütörtökön vagy legkésőbb pénteken újra tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel a sztrájkra készülő BKV-dolgozók 30 százalékos béremeléséről.

A Magyar Nemzet információja szerint Tarlós István főpolgármester ma vagy legkésőbb holnap újra tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel a sztrájkra készülő BKV-dolgozók 30 százalékos béremeléséről. A közlekedési szakszervezetek április 28-tól három, majd április 24-től további ötnapos munkabeszüntetést hirdettek, és egyre valószínűbb, hogy meg is tartják, mert még az úgynevezett elégséges szolgáltatásokról sem született megállapodás - olvasható a lapban.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy a kormány tegnap megtárgyalta azt a levelet, amit Szita Károly kaposvári polgármester írt Orbán Viktor miniszterelnöknek és a mai Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter választ is ad rá. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arra kérte a kormányfőt, hogy a közösségi közlekedés állami támogatásának meghatározásakor a szolgáltató cégeket fenntartó települési önkormányzatok essenek azonos elbírálás alá a fővárossal.

A Portfolión az olvasható, hogy a rohamtempóban fejlődő technológia miatt egyre többen kerülnek behozhatatlan hátrányba a munkaerőpiacon, ami megpecsételi a vagyoni helyzetüket. A probléma még sosem volt ennyire aktuális, az pedig egyértelmű, hogy a jelenlegi szociális transzferrendszer képtelen megbirkózni vele. Emiatt a feltétel nélküli jövedelem koncepciója egyre népszerűbbé válik, sokan ebben látják a lehetőséget arra, hogy az emberiség végleg felszámolhassa a szegénységet.

A Világgazdaság azt írja, hogy a Richter árfolyama sorra dönti a rekordokat, amiben szerepe lehet annak is, hogy a JP Morgan szakértői a frissen felülvizsgált modelljükben rendkívüli növekedési potenciált látnak a társaság fontosabb eredménysorain. A lap szerint a rubel erősödése is sokat dobhat a Richter számain.

A Pénzcentrum szerint hitelfelvételkor el kell dönteni, hogy rövid vagy hosszabb kamatperiódusú lakáshitelt válasszunk, mert ezzel befolyásolhatjuk a havi törlesztőrészletek nagyságát és változékonyságát. A portál arra keresi a választ, hogy kinek érdemes rövid és kinek hosszabb kamatperiódusú lakáshitelt választania, és arra is van ötlete, hogy mit tegyen az, aki kiváltan a jelenlegi lakáshitelét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×