eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Ezzel foglalkozik ma az Országgyűlés

A héten csak ma tart ülést az Országgyűlés és szavazások sem várhatók, a Ház a bizottsági munkára koncentrál.

11 órától, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik ma az Országgyűlés eheti egyetlen ülése, amelynek csupán az előre benyújtott-, illetve az azonnali kérdések szerepelnek a napirendjén, szavazások nem.

A bizottságok közül ma a Mezőgazdasági bizottság a termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló javaslatot tárgyalja ülésén, amely alapján létrehoznának egy egész országra kiterjedő, talajgenerátoros jégkármegelőző rendszert. A Fenntartható fejlődés bizottsága az építkezések egyszerű bejelentési kötelezettségére vonatkozó szabályozás kiterjesztését vitatja meg, míg az Európai ügyek bizottsága a társaságiadó-alapra vonatkozó európai bizottsági javaslatokról tájékozódik.

Holnap a Gazdasági bizottság részben ismét a 4-es metró beruházása körüli visszaélésekkel foglalkozik, a testület napirendjén ezúttal Gy. Németh Erzsébet, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának korábbi vezetője, valamint Horváth Csaba és Hagyó Miklós volt fővárosi főpolgármester-helyettes meghallgatása szerepel.

Nem sokkal később az Európai ügyek bizottsága meghallgatja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert elmúlt éves tevékenységéről, a Vállalkozásfejlesztési bizottság pedig nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról vitázik.

Szerdán a Nemzetbiztonsági bizottság aktuális nemzetbiztonsági kérdéseket tekint át, de ülést tart a Honvédelmi és rendészeti bizottság is, amelyen egyebek mellett a határőrizeti eljárás tervezett szigorítását vitatják meg a képviselők.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×