eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Politikai árvának tekinti magát a Momentum

Megvizsgálja a Momentum Mozgalom (MoMo), hogy Paks 2-vel kapcsolatban is indítsanak-e aláírásgyűjtést – ezt mondta a Magyar Időknek Fekete-Győr András, a szervezet elnöke, aki az atomerőmű ügyét is olyan fontos kérdésnek nevezte, amit már régen meg kellett volna vitatni a társadalommal.

Nem cáfolta a Magyar Időknek a Momentum Mozgalom (MoMo) elnöke, hogy Paks II ügyében is szerveznek aláírásgyűjtést.

Ezzel kapcsolatos kérdésükre Fekete-Győr András azt mondta:

"Az erőmű ügyét meg kellett volna vitatni a társadalommal, ez éppen olyan téma, mint az olimpia.

Azt, hogy erről lesz-e népszavazás, most nem tudjuk megmondani. Ezt is a kormánynak kellett volna kiírnia; jelentős ügy, amivel kapcsolatban nagyon jó pró és kontra érvek vannak. Fontos kérdés, hogy atomenergiára szeretnénk építeni az energiabiztonságunkat vagy pedig megújuló energiaforrásokra – hangsúlyozta a MoMo elnöke.

Szerinte azt is a társadalommal kellett volna megvitatni, hogy kivel kötjük meg a szerződéseket az atomerő- műblokkok megépítésére.

Amikor arról érdeklődött a lap, indul-e a témában aláírásgyűjtés, úgy reagált, megvizsgálják ennek lehetőségét.

A MoMo elnöke beszélt a párttá alakulásról is.

Arra is kitért, hogy míg egyesek szerint az SZDSZ ifjúsági tagozatát, mások szerint az 1988-as Fideszt alakították újjá, magukat politikai árváknak tekintik, akik nem tartoznak egyik oldalhoz sem.

"Ártatlanul jöttünk a politikába, nem foglalkozunk bal- vagy jobboldallal,

ezt meghaladtuk, más kihívásokat kell keresnie a nemzetnek. Nem szabad szétforgácsolódni azzal, hogy ki bal- vagy jobboldali" – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×