eur:
394.68
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Ilyen a jó karácsonyi ajándék

Fontos, hogy a gyerekek karácsonykor örüljenek az ajándéknak, de semmiképpen nem célszerű őket elhalmozni - állítja a szakértő. Rédl Adrienn önismereti mentor az InfoRádió Családi hét című magazinjában azt mondta, az anyagiakban tárgyiasult ajándékok mellett a családtagokra fordított idővel és személyes meglepetéssel érdemes készülni.

 Ha egy gyereknek teljesíthető a kívánsága, kapja meg – tanácsolta az önismereti mentor.

„Nálam ez úgy van, hogy egy-egy olyan ajándék van, amit ők találnak ki. Ez lehet egy kicsit drágább a szokásosnál, ezt tipikusan ilyen nagyobb ünnepekre tartogatjuk, mint a karácsony vagy a születésnap. Lehet, hogy ezt nemcsak a szülőktől, hanem a nagyszülőktől is kapják. Fontos, hogy a gyerekek örüljenek annak, amit kapnak. Ha van valami, amire régóta vágynak, ez egy jó lehetőség megadni nekik.”

A kívánt ajándék mellé az önismereti mentor ad személyeset is.

„Van, hogy kézzel készítek karácsonyfadíszt, amin rajta van a nevük. Volt, hogy álomnaplót csináltam nekik, ami csak nekik szólt, beleírhatták az álmaikat.”

Rédl Adrienn elmondta, az a tapasztalata, az ilyen ajándékoknak örülnek a gyerekek, mert érzik, hogy csak nekik szól. Tudják ugyan, hogy nem a Jézuska hozta, hanem az édesanyjuk készítette, tett bele energiát, és ez fontos – tette hozzá az önismereti mentor.

„Ha egy szülő beszélget a gyerekével, megtudja, mit szeretne ajándékba kapni. Nálunk van annak hagyománya, hogy advent elején levelet írnak a gyerekeim, így írásos formában is megkapja a Jézuska, hogy mit kívánnak maguknak.”

A szívből adott ajándék örömet okoz, amit kapni is jó érzés – mondta az önismereti mentor.

„Nekem a karácsony nem az ajándékozásról, hanem az együttlétről szól. A családdal és a barátokkal is leginkább az együtt töltött idővel ajándékozzuk meg egymást. A szoros barátaimmal nem ajándékot adunk egymásnak, hanem délelőtt összegyűlünk és az egész napot együtt töltjük, beszélgetünk, együtt főzünk” - árulta el Rédl Adrienn.

A karácsonyi ajándékozásról szól az InfoRádió Családi hét című magazinja, amelyben a beszélgetés teljes változatát is meghallgathatják hétfő este fél nyolctól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×