eur:
401.33
usd:
366.17
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Szili: "Csak addig fogom csinálni, amíg nem kell föladnom a véleményemet"

Számvetésre készül Szili Katalin, ugyanis megfontolja, hogy van-e esélye a konszenzusos demokráciának Magyarországon, és meddig érdemes részt vennie a politikai közéletben. Az Országgyűlés elnöke erről a HVG-nek adott interjújában beszélt.

A házelnök úgy látja: nem magányos harcos, sok szövetségese van, ami hitet és erőt ad neki a kritikák ellenében.

Szili Katalin arra a kérdésre, hogy tart-e valakivel, valakikkel formális vagy informális kapcsolatot az ellenzékből, azt válaszolta: mint pártot, politikai erőt, soha senkit nem keresett. Hozzátette ugyanakkor, hogy házelnökként természetesen köteles minden féllel párbeszédet folytatni.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a politikai egzisztencia neki nem létkérdés.

"Csak addig fogom csinálni, amíg nem vagyok görcsös, amíg nem kell föladnom a véleményemet. Ha azt látnám, hogy nincs eredménye az erőfeszítéseimnek, s politikusként nem tudok többé másokat szolgálni, felállnék" - jelentette ki.

A házelnök úgy fogalmazott: ha kiszáll a pártpolitikából, akkor teljes egészében kiszáll.

Nem is olyan sokára - talán már ez év vége táján, de mindenképpen még 2010 előtt - el fog jönni a számvetés ideje. Akkor majd magam is mérlegre teszem, mi az, amit el akartam, s mi az, amit el tudtam érni, s hogy ebben a politikai klímában az én adottságaimmal mit tűzhetek még ki célként magam elé. Ahogy nincs pótolhatatlan ember, én sem vagyok az" - hangsúlyozta Szili Katalin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az Egyesült Államok bejelentése szerint Izrael "napokon belül" megindíthatja az Irán elleni válaszcsapást, miközben az IDF alakulatai tovább harcolnak Libanonban. Jeruzsálem szerint folyamatosan hullanak a Teherán által támogatott terrorszervezetek vezetői, de az izraeli veszteségek is megugrottak. Jemen a vörös-tengeri hajózási útvonalak ellen intézett támadások felpörgetésével fenyeget. Cikkünk folyamatosan frissül az közel-keleti konfliktus legújabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×