eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Fidesz: a kormány szándékosan tönkre akarja tenni a gazdákat?

A Fidesz szerint még a fagykárenyhítés előlegét sem fizette ki az agrártárca a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyümölcstermelőknek a vállalt október 15-ei határidőre.

Nyírbogát fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője, Simon Miklós úgy fogalmazott: el kell gondolkodni azon, nem szándékosságról van-e szó, hogy tönkretegyék a gazdálkodókat, és így juttassák piachoz a Magyarországra szállító külföldieket, a nagy multinacionális cégeket.

A térségi mezőgazdasági szakigazgatási hivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője közben azt mondta: a fagykár-enyhítésről alkotott rendeletben az áll, hogy október 15-ig, de legkésőbb a Nemzeti Kárenyhítési Alap összegének rendelkezésre állása után fizet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Hivatal.

Csongrádi Zoltán hozzátette: a 100 százszázalékos fagykárt szenvedett külterületi gyümölcsösökre 4.390 termelő adott be igényt 736 millió forint értékben, míg májusban még több mint 13 ezren jeleztek fagykárt és az általuk akkor becsült kárérték 14 milliárd 523 millió forint volt.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×