eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Lovász László kapta a Bolyai-díjat

Lovász László matematikus professzor kapta a Bolyai-díjat, a magyar tudományos élet legrangosabb civil alapítású elismerését. A kitüntetést Sólyom László köztársasági elnök nyújtotta át a Vígszínházban.

Az államfő az ünnepségen úgy fogalmazott: az új tudományos eredmények elérése érdekében nem szabadna takarékoskodni az iskolákon és a pedagógusokon.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arról beszélt, hogy egy nemzet annyit ér, amennyit a teljesítménye, pedig időnként idehaza mostohán bánnak a tehetséggel.

Lovász László felszólalásában felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar tudományos élet nehéz átalakuláson megy keresztül, ennek dacára nemzetközi szinten is jelentős eredményeket produkál.

A tudós az ELTE TTK Matematika Intézetének igazgatója, 1985 óta rendes tagja a Magyar Tudományos Akadémiának.

 A Bolyai-díj alapítványt 1998-ban hozta létre Somody Imre üzletember és felesége, valamint Karsai Béla, a Karsai Holding Rt. elnöke és Lantos Csaba üzletember.

Az 50 ezer euróval járó elismerést eddig három akadémikus - Freund Tamás agykutató, Roska Tamás elektronikai mérnök-kutató, illetve Bor Zsolt lézerfizikus vehette át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×